Over Goede Doelen Week Geffen

Ontstaan

Tot dusver hielden de fondsen een collecte in Geffen ieder in een eigen week verspreid over het jaar. Al vaker hebben collectanten én inwoners gevraagd: Waarom doen we dat in Geffen niet samen, in één week? Ook andere dorpen in de omgeving organiseren al langer een gezamenlijke Goede Doelen Week. En met succes!

 

En dus hebben de lokale organisatoren van de goede doelen in Geffen hun krachten gebundeld. In augustus 2022 is de Stichting Goede Doelen Week Geffen opgericht. 

 

Doelstelling

De Stichting Goede Doelen Week Geffen streeft ernaar om de deelnemende goede doelen financieel te ondersteunen. Concreet houdt dit in dat de stichting jaarlijks een gezamenlijke Goede Doelen collecte houdt ten behoeve van maatschappelijke ondersteuning en voor wetenschappelijk onderzoek van uiteenlopende ziektes.

 

De Stichting wil met deze gezamenlijke actie meer maatschappelijke bewustwording creëren en de betrokkenheid van inwoners vergroten, zodat we de aangesloten goede doelen financieel kunnen blijven ondersteunen.

 

De stichting richt zich nadrukkelijk niet op het maken van winst. De bestuurders, collectanten en andere vrijwilligers zetten zich belangeloos in en ontvangen geen financiële vergoeding.

 

Organisatie

Het dagelijkse bestuur van Goede Doelen Week Geffen bestaat uit:

 

  • Miranda Verstegen - voorzitter
  • Astrid Bemelmans - secretaris
  • Ingrid van Kreij - penningmeester

 

Werkgroepen

Om de jaarlijkse collecte goed te kunnen organiseren hebben we verschillende werkgroepen:

 

  • Collectanten/loopplan;
  • Communicatie/PR;
  • ICT;
  • Financieel;

ANBI

Stichting Goede Doelen Week Geffen  heeft een ANBI erkenning (ANBI: Algemeen Nut beogende instelling). Daardoor gelden er gunstige regelingen voor de giftenaftrek in de inkomsten- en vennootschapsbelasting.

 

 

In 2024 gaan we collecteren voor:

prinses-beatrix-spierfonds.png

  jantje-beton.png

  

  

longfonds.png

nederlandse-brandwonden-stichting.png

hartstichting.png

nierstichting.png

Deze website wil gebruik maken van cookies.